Wil

Portret in potlood, houtskool en pastelkrijt

Wil (1952) is een onafhankelijke vrouw, die zich in het leven heeft begeven tussen de sociale uitersten waarbij zij steeds werd geleid door het gevoel en het naar je zin hebben, het ontdekken en je eigen plan volgen. Daarbij heeft ze misschien wel wat kansen niet benut, maar steeds wist zij zich te redden en te genieten van de middelen die haar ter beschikking stonden. Eigenzinnig, kleurrijk, gastvrij, vriendelijk en geïnteresseerd en met een pure ondernemingszin om steeds iets nieuws te ontdekken en mee te gaan in de constant veranderende wereld en deze een stukje mooier te maken. Haar grootste passie is nog steeds internetmarketing en het opzetten van communities die zelfstandig functioneren maar wel in verbinding staan met elkaar. Haar ideaal is dat alle mensen voldoende basisinkomen hebben om hun ding te doen zodat elk mens tot ontwikkeling kan komen.

Wat heeft ze geleerd in het leven? Dingen loslaten, ook familiebanden. Je bent uniek, maar wel in contact blijven met elkaar. Studies en boeken verrijken je. Je neemt ervan mee waar je wat aan hebt op dat moment. Alles heeft zijn nut. Zij vindt het belangrijk om open te staan voor mensen, luisteren, bemiddelen, dingen oplossen, mensen verenigen. discussiëren en jezelf blijven ontwikkelen. Ze kan wel uitdagend/direct zijn, dat vinden mensen niet altijd fijn. Negatieve dingen, daar leer je ook van. Nieuwe inzichten. De continuïteit van het zijn. De geest leeft voort.

Parcival vond ze altijd een inspirerend verhaal. Hij nam het zoals het kwam, had geen oordeel. Parcival staat voor de transformatie in ieder mens. Wie leeft volgens zijn ware zelf en zijn intuïtie, wordt overspoeld door geluk. Wie het geluk najaagt, jaagt het juist op de vlucht. Parcival staat voor de onnozele dwaas of de onbevangen jongeling.

Ze denkt wel eens dat ze in een vorig leven troubadour is geweest.

Papadoekie voor Wil: geïnspireerd op Parcival en de schildvorm. Hierin zijn verwerkt logica, creatie van middelen, communities, vrijheid en de onbevangen drang om te ontdekken en te proberen.