Herinneringskunst

Herinneringskunstwerken maak ik om het leven en de eigenschappen van iemand in beeld te brengen, met tekst maar vooral met symboliek en plaatjes.

Het Sterrenstofboek

Het Sterrenstofboek is een beeldend verhaal dat we maken van jou of iemand anders. Hierin staat wie jij bent, waar je vandaan komt en wat jij belangrijk vindt in het leven. Dat kunnen jouw dierbaren zijn maar ook jouw hobbies en alles wat jij van waarde vindt. In een gesprek gaan we op zoek naar jouw levensverhaal, je achtergrond, wat je gedaan hebt in het leven, je passies en hobbies, met foto’s en verhalen.

Papadoekie Herinneringskunst Sterrenstofboek Hobbies Borduren Huisdieren Katten
Voorbeeld van een favoriete hobby en tevens favoriet huisdier
Papadoekie-Herinneringskunst-Sterrenstofboek-Collage-Interesses-Waarden
Voorbeeld collage van interesses en waarden


Anonieme cover A3 formaat handgemaakt en ingebonden Sterrenstofboek (voorbeeld)

Het Sterrenstofboek maak ik voor een overleden dierbare, voor een jubilaris of voor jou als aandenken voor jouw nabestaanden.

Neem contact met mij op om een en ander te bespreken.

Het Herinnerkleed

Een Herinnerkleed of doekie is een (wand-)kleed met een symbolische voorstelling van belangrijke gebeurtenissen, mensen, dingen en/of waarden die een persoonlijke betekenis heeft. Een doekie maak ik van stof, het liefst van eigen kleding en gebruiksartikelen als sieraden, kralen, bloemen, kaarten, ed

Een doekie kan ik maken van jouzelf als afronding van jouw levensverhaal in beeld gebracht.

De naam Papadoekie komt oorspronkelijk voort uit mijn eigen rouw- en verliesverwerking. Het woord Papadoekie heb ik zelf bedacht en betekent een doekie (kleedje) van papa, een troostkleedje dat ik voor mijn kinderen wilde maken nadat mijn man plots was overleden (2011). Een tori is surinaams en betekent verhaal. Deze naam wil ik graag voort laten leven als inspiratiebron van mijn bedrijf.

Van stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren

Papadoekie- Herinneringskunst-Liefstedoekie-Wandkleed-Overleden- Partner
Mijn eigen doekie over mijn overleden man en mijzelf- wandkleed van 1,20 x 2m

Een doekie kan ik maken over een verloren dierbare of als een unieke nalatenschap van jou voor jouw kinderen of andere nabestaanden. Een Papadoekie, Mamadoekie, Kinderdoekie of een Liefstedoekie: het is een uniek aandenken aan iemand die jou dierbaar is of aan momenten die voor jou belangrijk waren.

Voor meer voorbeelden kijk in de Gallerij bij doekies of op de pagina Projecten.

Een Portret

Ik maak portretten met potlood, pastelkrijt en houtskool op A3 formaat. Een portret van foto kun je bestellen via de mail en kost 50 euro (verzending in koker via de post, dus zonder lijst). Een portret kan uiteraard ook opgenomen worden in een A3 Sterrenstofboek. Voorbeelden van portretten kun je bekijken in de Gallerij bij portretten.

papadoekie-portret-Bex
A4 portret op wit papier met potlood en pastelkrijt

Weefsel

Ik maak sinds kort ook geweefde kunstwerkjes van kledingstukken. onderstaand model heb ik gemaakt van een shirt van mijn overleden man en mijn rokje. Lees hier het verhaal.

Weefsel 22x21cm

Dit geheel handgemaakt model kan ik voor jou maken voor 175 euro.

Heb je interesse neem dan contact met mij op. Je kan eenvoudig wat kleding naar mij toesturen. Binnekort op de site meer voorbeelden.

Stofportret

Een stofportret is een portret gemaakt van een foto die wordt omgezet in een patroon dat in stof wordt uitgewerkt op een doek. Dit is een bewerkelijk proces, maar het resultaat is supermooi. Hieronder een voorbeeld van mijn moeder in stof.

Papadoekie-Stofportret-Ma
Stofportret afmeting 50x70cm

De prijs voor een stofportret is afhankelijk van de grootte en de bewerkelijkheid. Bovenstaand model komt op 675 euro, inclusief inlijsten (op houten frame).

Bekijk hier een video hoe een stofportret wordt gemaakt.

Heb je interesse neem dan contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Papadoekie voor kinderen

Speciaal voor kinderen die iemand moeten missen maak ik kleine troostartikelen gemaakt van kleding van mama, papa, oma, opa, broer of zus. Desgewenst kan er lavendel of lievevrouwebedstro in verwerkt worden.

Bovenstaand model is volledig met de hand gemaakt. Je levert hiervoor zelf stof aan of ik haal kleding op. De prijs van de handgemaakte versie is 99 euro. Bij grotere partijen (voor een uitvaart of herdenking bijvoorbeeld) kunnen we over de prijs onderhandelen. De machinale versie met applicatie kost 59 euro. Hieronder zie je model pentagram applicatieversie met de machine gemaakt.

Beide modellen zijn zowel in handgemaakte als machinale versie verkrijgbaar!