De elfjes

A. (60) verloor haar zus in 2020. Zij mist haar zus zo erg, dat zij, mede daardoor besloot om haar leven middels euthanasie te beëindigen. Zij had alles tot in detail voorbereid. Zij wilde graag een elfje worden.

“Toen we nog puur waren”.

Mijn opdracht werd om van een oude babyfoto een portret van twee elfjes te maken. Het zou als een nalatenschap gedoneerd worden aan de Coöperatie Laatste Wil, die zich inzet voor het autonoom beschikken over een middel om je leven op een humane wijze te beëindigen, of de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, die dit jaar 50 jaar bestaat. De vrijheid en het recht om zelf te beschikken over het levenseinde is een zaak waar A. zich levenslang voor in heeft gezet.

Inmiddels heeft A. toen zij vlak voor de dood stond, haar wil om te leven hervonden. Zij heeft het portret boven haar bed gehangen.

de elfjes

Dit doek op houten frame is een vrije interpretatie gemaakt van een foto. Er is kleding in verwerkt die ook daadwerkelijk door beide zussen gedragen is! De afmeting is 35x65cm. Met prachtige veren bruidsstof van Böttger Stoffenwinkel Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *