Dichtbundel Francisco

Het heeft even geduurd in verband met Corona, maar het is gelukt. De dichtbundel ‘De Zilveren Weg’ is er! Het is een selectie uit gedichten die hij schreef in een moeilijke tijd. Schrijven bleek verwerking te bewerkstelligen. Peet Langen heeft de selectie gedaan en de lay out verzorgd.

Francisco kreeg vandaag de doos met zijn dichtbundels en “ze waren precies zoals hij het zich had voorgesteld”. “Mijn levenswerk is voltooid, nu mag ik sterven…”. Maar nee: eerst signeren! Dat deed hij, althans drie boekjes. Dat valt namelijk niet mee als je Parkinson hebt.

Hij wil ook nog graag een paar liedjes samen gaan zingen. In het bijzonder het gedicht ‘Groen als gras’ uit zijn dichtbundel. Daar houden we hem aan.

Met op de cover een afbeelding van het wandkleed de Zilveren Weg, dat door mij voor Francisco is gemaakt en bij hem in de kamer hangt.

Het was heel fijn dit voor Francisco te doen en te zien hoe blij hij er mee is. Voor hem is dit iets wat hij nalaat aan de wereld en het geeft hem rust dat het voltooid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *