Sandro

Wandkleed in vliegervorm

Sandro is geboren in Rome 31-10-1944. Op Halloween. Hij is overleden op 11-7-2006. Toen hij 3 of 4 was vertrokken zijn ouders naar Argentinië, hij voelde zich ook meer een Argentijn. Hij was politiek betrokken, rebels en eigenzinnig. In Argentinië streed hij in het verzet. Hij moest toen vluchten, studeerde in Venezuela aan de universiteit (hij wilde graag dokter/psycholoog worden) en na veel omzwervingen door Europa belandde hij in Amsterdam. Steeds verbleef hij illegaal.

Samen met Mieke begon hij een opknapbedrijf. Ze vermaakte broeken, repareerden klokken en meubels, haalden veel bij het vuilnis weg om het opgeknapt te verkopen op de rommelmarkt Looiersgracht. Later ontstond Miekes Plexiglas Sieraden, een bedrijf dat ze 10 jaar lang samen hebben gerund. Daarna werkte Sandro alleen als meubelmaker. Hij restaureerde en ontwierp prachtige meubels op maat kunstig ingelegd met verschillende soorten hout. Ook maakte hij mozaïek op de muur van stukjes steen en spiegel.

Op 18 december 2003 werd dochter Mara geboren. Drie weken daarvoor zijn ze getrouwd. Mara was zijn oogappel. Sandro was gek op zijn dochter en kon haar niets weigeren. Begin 2006 gingen zij met zijn drietjes naar Argentinië waar zij zijn familie hebben leren kennen en hij hen plekken liet zien waar hij was opgegroeid. Dat was heel fijn. Heel onverwachts is hij in juli datzelfde jaar overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Sandro was een zorgzaam, eigenzinnig en politiek betrokken mens. In zijn gulheid gaf hij vaak alles weg aan minderbedeelden. Hij was een orgineel en gedreven creatief man en een echte levensgenieter. De sierlijke gratie van zijn werk heb ik meegenomen in het ontwerp:

Dit doek heeft twee kanten en is ontstaan als soepele vorm die uit het kader springt. Het werd spontaan een omgekeerde vlieger. Centraal staat de minaretronding/vrouwenvorm. De sierlijke krullen als teken twee naar drie duidt op de vruchtbare relatie (zowel in een creatieve samenwerking als werkelijk een prachtige dochter). Aangevuld met mozaïek (koffiebonen-)kralen en stukjes hout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *